NGDKV - Barok

 

            24   RESURREZIONE DELLA CARNE – Novo GDKV            
video happening

Podere di Montecaci – Toscana, 26.4. – 3.5. 2003

 

   Bivša GDKV na prvih skupnih prvomajskih počitnicah v tujini. Ob pomoči modrega g. G. Boccaccia doživi meseno vstajenje in novo GDKV se kot Feniks vzpne čez toskanske griče. Zaradi avtocenzure razvratno življenje ni bilo dokumentirano.

      
 
 
  

 

ZAPISNIK

USTANOVNEGA SESTANKA PREOSTALIH ČLANOV DRUŠTVA IMENOVANEGA gdkv, KI GA JE BODISI POD VPLIVOM NEBESNIH TELES ALI ZARADI KRIVIČNIH DEL IN PREHUDIH ZUNANJIH PRITISKOV, KAZALO UKINITI. ZATOREJ SO SE MORALE OSEBE, KI SE NATO PRIKAŽEJO, ZBRATI K SKUPNIM POGOVOROM IN POTLEJ RAZPRAVLJATI O TEM, KAR JE VSAKOMUR NAJBOLJ POGODU.

###

ZBRALI SMO SE V NAPREJ DOLOČENEM KRAJU, KI LEŽI NA MAJHNEM HRIBČKU, Z VSEH STRANI NEKOLIKO ODDALJENEM OD NAŠIH CEST, POLN RAZNEGA GRMOVJA IN ZELENOLISTIH RASTLIN, DA GA JE KAR PRIJETNO GLEDATI. NA VRHU STOJI PALAČA Z LEPIM, VELIKIM DVORIŠČEM NA SREDI, S HODIŠČI, DVORANAMI IN SOBAMI. OKROG PALAČE SO TRATE, ČUDOVITI VRTOVI IN BAZEN. NOBEN OČITEK NAS ZATEGADELJ NE MORE ZADETI, SAJ NI ZA NAS NIČ BOLJ NEPRIMERNO, ČE ČASTNO ODDIDEMO, KAKOR ZA MNOGE DRUGE, ČE NEČASTNO OSTANEJO.

###

KO JE DRUŽBA PRIŠLA, JE V SVOJE NEMAJHNO VESELJE NAŠLA VSE POMETENO, POSTELJE V SOBAH POSPRAVLJENE, VSE OBLOŽENO S CVETLICAMI, KAKRŠNE SI PAČ MOGEL DOBITI OB TEM LETNEM ČASU.

###

KOMAJ SMO SEDLI JE BILO UGOTOVLJENO, DA NAS JE SEMKAJ PRIVEDLA BOLJ NAŠA ZDRAVA PAMET KAKOR PA NAŠA PREVIDNOST. IZ NOBENEGA DRUGEGA RAZLOGA NISMO ZBEŽALI IZ KRAJA TUROBNEGA UKINJANJA GDKV, KAKOR DA PREPODIMO ŽALOSTNE MISLI, ČE KANIMO SVOJE ZABAVE NADALJEVATI. IN DA BO VSAK OBČUTIL BREME SKRBI OBENEM Z ZABAVO VEČINE IN DA POTEMTAKEM NE BO MOGEL NIHČE, KI OBOJEGA NE IZKUSI, ZAVIDATI TEMU ALI ONEMU.

###

DOKONČNO UKINJEN GDKV, JE SPOMIN, KI JE NA SPLOŠNO ŠKODLJIV ZA VSAKOGAR, KDOR GA JE VIDEL ALI KAKO DRUGAČE SPOZNAL IN TO DEJSTVO JE SPREJETO IN ZNANO. TA ŽALOSTNI ZAČETEK NI NIČ DRUGEGA KAKOR ZA POPOTNIKE NEDOSTOPNA STRMA GORA S PRELEPO MIKAVNO RAVNINO NA SEBI IN TA NUDI TEMVEČJE VESELJE, ČIM HUJŠI JE BIL NAPOR, KO SO LEZLI NANJO IN SE NATO SPUŠČALI Z NJE. KAKOR NAS NA SKRAJNEM KONCU RADOSTI ČAKA BOLEST, TAKO ZA NEVŠEČNOSTMI PRIHAJA VESELJE. TE BESEDE SO MOČNO UGAJALE.

###

NAŠA SKUPNA VOLITEV, PO PREUDARKU KAKO BOMO IMENOVALI NAŠO DRUŽBO, KDO NAJ GOSPODUJE, KOLIKO ČASA NAJ TRAJA IN KJE IN KAKO BOMO ŽIVELI, JE BILA IZREČENA IN SPREJETA OD VSEH, KO SE PRIBLIŽA VEČER:

 ###  

DA BO LAHKO NAŠA DRUŽBA ŽIVELA IN USPEVALA TER BREZ SLEHERNE SRAMOTE, DOKLER SE NAM BO ZLJUBILO

###

 

DA BO NAŠA DRUŽBA SPREJELA IME NOVO GDKV

 

###

 

DA NAJ SE SKRBNO PAZI, DA NAM OD ZUNAJ, PA NAJ BODE KARKOLI ALI OD KODERKOL, NAJ SLIŠIMO ALI VIDIMO KARKOLI ŽE, SE NE PRINESO, RAZEN VESELIH NOVIC NOBENE DRUGE VESTI.

 

###

 

DA SE OB BAZENU POSTAVI ŠOTOR ZA RANJENCE, KI BODO POČIVALI PO OBILNEM OBEDU V HLADNI SENCI

###

DA SE S ČISTIM BRATSKIM SRCEM POSVETIMO PRIDRUŽENEMU ČLANU, KI NAS BO OBISKAL IZ DRŽAVE ŽE POPREJE VČLANJENE IN MU RAZKRIJEMO SKUPNI NAKLEP, DA NAS SILNO RADOSTI, KER NAM BLAGOVOLI DELATI DRUŽBO

###

DA SE ZABELEŽITI VSE KAR SE BO DOGAJALO TAKEGA KAR BI NAŠO DRUŽBO UTEGNILO ZABAVATI IN VESELITI

 

VESELA DRUŽBA JE POSEDLA OB POGRNJENI MIZI IN SE PREPRIČALA, DA JE PRIZADEVNO VSE ZAPISANO, KAR SMO SE BILI DOGOVORILI. TO POTRJUJEMO S SVOJEROČNIMI PODPISI TU SPODAJ

 

DA NI BILO KRIVO NAPISANO IN DA JE VSE TAKO KOT JE BILO DOGOVORJENO, JE POTRDIL IN ZAPEČATIL

NOTARIO DA ASCIANO

GIAN FRANCO BOCCACCIO

1. MAJ 2003

SVOBODA VODI LJUDSTVO

 

 

 

video
 
 predhodni projekt        |nazaj na NGDKV |       | nazaj na PROJEKTI |        naslednji projekt