NGDKV - Barok
                                      21     SIMPOSION                                       

magično gledališče

Graščina Duplje, 29. 11. 2002

Graschina Duplje

29. november 2002

 SIMPOSION

 

 Še bolj izvirna predstavitev prejšnjega projekta s projektom SIMPOSION. Simpozij je potekal po izdelanih ceremonialnih pravilih, ki so mu dala pečat svečanosti. Gostje so bili postreženi z eliksirjem in prigrizki ter se predajali prijetnim užitkom. Po predstavi videa "Odisej v Kurji vasi ali kako rešiti ranjence" je goste doletela enaka usoda kot Penelopine snubce.

 

Spoštovani:

 

vabilo na SIMPOSION

 

Ob 371 letnici Gerontoloshkega drushtva Kurja vas in 756 letnici Dupljanske grashchine vas slovesno vabimo na pravi starogrshki  simpozij, ki se bo prichel ob vechernem mraku, 29. novembra 2002, v prostorih Dupljanske grashchine. Simpozij bo potekal po izdelanih ceremonialnih pravilih, ki mu bodo dala pechat svechanosti. Postrezheni boste s Hipokratovim eliksirjem za dolgost zhivljenja, s prigrizki in oblizki s kakrshnimi so se sladkali stari Grki ter se prepustili prijetnim uzhitkom. Ob zakljuchku simpozija, v poznih vechernih urah, bo premierno predstavljen video film »Odisej v Kurji vasi ali kako reshiti ranjence», nominiran za berlinskega medveda, ki ga je posnela ekipa video sekcije Gerontoloshkega drushtva Kurja vas.

 

Od vas prichakujemo, da boste aktivno sodelovali v primernih oblachilih in sposhtovali red simpozija:

-         udelezhenci morajo biti oblecheni v bele tunike (moshki kiton ali klamis ter neobvezno himation, zhenske pa peplos) ter obuti v sandale

-         vstop na prizorishche bo potekal individualno v dolochenih razmakih, zato bodite tochni, po prichetku simpozija vstop ne bo vech mogoch!

-         obvezna je potrditev sodelovanja do 18. novembra 2002 v obliki SMS sporochila na naslednje GSM shtevilke: 041/917-979 in 031/903-295

-         vabilo ni prenosljivo in velja le za osebno vabljene! Takoj, ko bomo prejeli vasho prijavo, vam poshljemo obsezhnejsha navodila in tochen chas prichetka.

 

Grshka sekcija GDKV

Vabilo na SIMPOZIJ

 

Ob 371 letnici Gerontološkega društva Kurja vas in 756 letnici Dupljanske graščine vas slovesno vabimo na pravi starogrški  simpozij, ki se bo pričel ob večernem mraku, 29. novembra 2002, v prostorih Dupljanske graščine. Simpozij bo potekal po izdelanih ceremonialnih pravilih, ki mu bodo dala pečat svečanosti. Postreženi boste s Hipokratovim eliksirjem za dolgost življenja, s prigrizki in oblizki s kakršnimi so se sladkali stari Grki ter se prepustili prijetnim užitkom. Ob zaključku simpozija, v poznih večernih urah, bo premierno predstavljen video film »Odisej v Kurji vasi ali kako rešiti ranjence«, nominiran za berlinskega medveda, ki ga je posnela ekipa video sekcije Gerontološkega društva Kurja vas.

 

Od vas pričakujemo, da boste aktivno sodelovali v primernih oblačilih in spoštovali red simpozija:

-           udeleženci morajo biti oblečeni v bele tunike (moški kiton ali klamis ter neobvezno himation, ženske pa peplos) ter obuti v sandale

-           vstop na prizorišče bo potekal individualno v določenih razmakih, zato bodite točni, po pričetku simpozija vstop ne bo več mogoč!

-           obvezna je potrditev sodelovanja do 18. novembra 2002 v obliki SMS sporočila na naslednje GSM številke: 041/917-979 in 031/903-295

-           vabilo ni prenosljivo in velja le za osebno vabljene! Takoj, ko bomo prejeli vašo prijavo, vam pošljemo obsežnejša navodila in točen čas pričetka.

  

Grška sekcija GDKV

 
 
1

uvodni prizor

prihod, umivanje nog in ovenčanje gostov z bršljanovimi venčki
      
2

sprejem gostov

nazdravljanje udeležencem in umivanje rok pred gostijo

 

3

pogostitev

prinašanje hrane in pijače, daritev Dionizu in gostija
      
        
        
4

vrhunec gostije

razvajanje gostov in razuzdanost gostiteljev
   
       
         
5

osrednji dogodek simpozija

anekdota o večnamenskem latalu in predvajanje video projekta "Odisej v Kurji vasi ali kako rešiti ranjence"

 

      
   
6

zaključni prizor

prihod Odiseja, pomor gostov in zaključni odhod z večnamenskim vladnim letalom

 

     
      
 
 

inscenacije 

za projekcijo grških atletov na simpoziju

       in izdelavo žepnega koledarčka 2003           

 

predhodni projekt           |nazaj na začetek |       | nazaj na PROJEKTI |           naslednji projekt